W Niedźwiedzia Residence dzielimy się naszą miłością do dobrego jedzenia.
Stąd regionalne produkty ze sprawdzonych bacówek, pasiek i od góralskich gospodyń.
ŚNIADANIA
Każdego ranka w salonie pojawia się szwedzki stół, a na nim pyszne i zdrowe produkty, z których część pochodzi od lokalnych dostawców.
– Zjesz u nas m.in. tradycyjnie wypiekane pieczywo, swojskie jajka i wysokiej jakości wędliny
– Prosto z bacówki przywozimy oscypki, bundz i bryndzę
– Sezonowo mamy też kozie sery i mleko oraz naturalne miody z podhalańskich pasiek
DOMOWE PRZETWORY
W naszej spiżarni przez cały rok gromadzimy przetwory. Latem pojawiają się konfitury, trochę później przybywają słoiki z kiszonymi ogórkami, a jesienią dokładamy marynowane grzyby. Do tego domowe soki i kompoty. Tymi zapasami z naszej spiżarni częstujemy na śniadaniu.
Co jakiś czas zapraszamy też na degustację nalewek, które wyjątkowo smakują w jesienne i zimowe wieczory, gdy po aktywnym dniu wraca się do przytulnego, ciepłego salonu.
RĘCZNIE LEPIONE PIEROGI
A co jeśli wieczorem któregoś z naszych gości napadnie wilczy apetyt? W Niedźwiedzia Residence mamy zawsze domowe, ręcznie robione pierogi.
Jest ich aż 15 rodzajów:
- z dziczyzną
- z kaczką
- z wędzonym pstrągiem
- z łososiem
- z mięsem
- ruskie
- z soczewicą
- ze szpinakiem
- z bryndzą
- ze słodkim serem
- z jabłkiem
- z malinami
- ze śliwką
- z jagodami
- z truskawkami