W Niedźwiedzia Residence dzielimy się naszą miłością do dobrego jedzenia.
Stąd regionalne produkty ze sprawdzonych bacówek, pasiek i od góralskich gospodyń.

ŚNIADANIA

Każdego ranka w salonie pojawia się szwedzki stół, a na nim pyszne i zdrowe produkty, z których część pochodzi od lokalnych dostawców.


– Zjesz u nas m.in. tradycyjnie wypiekane pieczywo, swojskie jajka i wysokiej jakości wędliny
– Prosto z bacówki przywozimy oscypki, bundz i bryndzę
– Sezonowo mamy też kozie sery i mleko oraz naturalne miody z podhalańskich pasiek


DOMOWE PRZETWORY

W naszej spiżarni przez cały rok gromadzimy przetwory. Latem pojawiają się konfitury, trochę później przybywają słoiki z kiszonymi ogórkami, a jesienią dokładamy marynowane grzyby. Do tego domowe soki i kompoty. Tymi zapasami z naszej spiżarni częstujemy na śniadaniu.

Co jakiś czas zapraszamy też na degustację nalewek, które wyjątkowo smakują w jesienne i zimowe wieczory, gdy po aktywnym dniu wraca się do przytulnego, ciepłego salonu.

RĘCZNIE LEPIONE PIEROGI

A co jeśli wieczorem któregoś z naszych gości napadnie wilczy apetyt? W Niedźwiedzia Residence mamy zawsze domowe, ręcznie robione pierogi.

Jest ich aż 15 rodzajów:

  • z dziczyzną
  • z kaczką
  • z wędzonym pstrągiem
  • z łososiem
  • z mięsem
  • ruskie
  • z soczewicą
  • ze szpinakiem
  • z bryndzą
  • ze słodkim serem
  • z jabłkiem
  • z malinami
  • ze śliwką
  • z jagodami
  • z truskawkami